Su Yumuşatma Sistemi nedir ve Nasıl Çalışır?
SU YUMUŞATMA SİSTEMİ
NEDİR & NASIL ÇALIŞIR ?
SU YUMUŞATMA SİSTEMİ
NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR ?
Su yumuşatma ve filtrasyon sistemleri, su sertliğini oluşturan kireç, mağnezyum gibi mineralleri giderir. Sert su içeriğinde bulunan kireç nedeni ile evde bulunan su ile çalışan tüm cihazlara zarar verir. Banyo ve mutfaklarda leke bırakır. Saç ve cildimizi kurutur.
Türkiye’nin %95 şebeke suyu ile yemek pişiriyor, içeceklerini hazırlıyor, temizlik yapıyor ve yıkanıyor. Bu noktada Su yumuşatma ve filtrasyon sistemleri evinizde kullandığınız çaydanlık, su ısıtıcıları, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ütüleri hatta kombi ve kalorifer tesisatlarını erken dönemde bozulmalarını engelleyecek, temizlikte kireçten kaynaklı sabun lekelerini temizlemek için harcadığınız uzun saatlerden kurtaracaktır. Tüm ailenin sağlıklı saç ve cilde kavuşmasına yardımcı olacaktır. Kısaca bir su yumuşatıcıya yatırım yapmak size sağlık, zaman, para kazandıracak ve evinizi koruyacaktır.
Su Yumuşatma ve Filtrasyon Sistemleri Nedir?
Su yumuşatma ve filtrasyon sistemleri, iyon değişimi işlemi ile sertliğe neden olan kalsiyum ve magnezyum minerallerini sudan uzaklaştıran tüm bir su filtrasyon sistemidir. Su yumuşatma ve filtrasyon sistemleri, en yaygın ve zararlı su sorunlarından biri olan sert su sorununun en yaygın çözümüdür. Sert su tüm evinize zarar verir. Borularınızda kireç birikir, tıkanır ve su basıncını düşürür. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kahve makinesi ve ütü gibi cihazların ömrünü önemli ölçüde kısaltır. Sert su sıcak su cihazlarını bozar ve kullanılmaz hale getirir. Suyun sıcaklığı ne kadar yüksek olursa, o kadar fazla kalsiyum ve magnezyum katılaşır ve sıcak su ısıtıcınızın içindeki rezistansı kaplar ve bozar. Yaşadığınız şehir şebeke suyu kireçli ise özelikle su ısıtıcıları ve kazanlı ütülerin içinde “part pat” şeklinde küçük patlama sesleri duyabilirsiniz. Bu sesler rezistansların genleşmesi esnasında çevresinde kaplanmış sert kireç atıkların çatlamasından kaynaklanır.
Su yumuşatma ve filtrasyon sistemleri kullanılmayan evlerde çamaşırlar yıkanabilmesi için ekstra deterjan gerektirir.Bulaşık makinenizden çıkan bulaşıklar lekeli olacaktır. Duşa kabinlerde pislik birikir ve sabun ve şampuanınız köpürmez. Sert suda yıkanmak cildinizi kaşıntılı ve kuru hale getiri. Saçlarınızı cansız ve yapışkan bırakır. Evinize kuracağınız bir Su yumuşatma ve filtrasyon sistemi, sizi Sert suyun zararlı yan etkilerini temizlemek için gereken zaman, enerji ve paradan kurtaracaktır.
Su Yumuşatma ve Filtrasyon Sistemleri Nasıl Çalışır?
Su yumuşatma ve filtrasyon sistemleri, iyon değişimi adı verilen ve sudaki kalsiyum ve magnezyumun arıtıldığı bir işlemdir. Kireçli su reçine tankına girdiğinde, küresel reçine boncuklarından oluşan bir yataktan akar. Genellikle polistiren’den yapılan bu plastik boncuklar bir sodyum iyonu ile yüklenir. Reçine boncuklar anyonlardır, yani negatif bir yükleri vardır. Kalsiyum ve magnezyum mineralleri pozitif bir yüke sahiptir, bu da onları katyon yapar. Zıt yükler çektiği için, minerallerin negatif yükü reçine boncuklarının pozitif yüküne çekilir. Sert su reçineden geçerken, reçine mineral iyonlarını tutar ve bunları sudan ayırır. Reçine katyonları ele geçirdiğinde sodyum iyonu salınır. Sert su, reçine tankından geçerken tüm sertliği sudan ayrılır ve yumuşatılmış su evinize akar.
Su Yumuşatma ve Filtrasyon Sistemlerinin Bileşenleri Nelerdir?
Bir Su yumuşatma ve filtrasyon sistemi üç bileşenden oluşur: bir kontrol vanası, bir reçine tankı ve bir tuzlu su tankı. Bu üçü, kireç ve magnezyumu sert sudan çıkarmak, su akışını izlemek ve sistemi bir re-jenerasyon işlemi ile periyodik olarak temizlemek için birlikte çalışır.
- Reçine Tankı
Reçine tankı, sert suyun yumuşatıldığı bölmedir. Şebeke suyu besleme hattı ile sert su tanka dolar. Su, reçinenin içinden sızarak akarken suyu sertleştiren kalsiyum ve magnezyum iyonlarını toplar. Su tanktan yumuşak çıkar ve ev tesisatına dağılır.
- Kontrol vanası
Kontrol vanası, Reçine tankından geçen su miktarını ölçer. Valf, reçine tankına giren su hacmini takip eden bir valfe sahiptir. Reçine tankından sert su akarken, reçine tanecikleri sodyum iyonlarını kalsiyum ve mağnezyum iyonlarıyla değiştirirler. Zamanla bu, reçinenin suyu etkili bir şekilde yumuşatmaya devam etme kapasitesini azaltır. Reçine, kalsiyum ve magnezyum iyonlarını çıkarmaya devam etmek için kireç ve mağnezyum içeriği ile çok fazla yüklenmeden önce, kontrol valfi otomatik olarak bir re-jenerasyon döngüsü başlatır. Re-jenerasyon başlangıç süresi valf üzerinde bulunan kontrol vanasının üzerinde bulunan kontrol panelinde önceden programlanmıştır ve evinizin büyüklüğü, kullanıcı sayısı ve suyun sertliği gibi bir dizi faktöre dayanmaktadır. Kontrol vanaları, su yumuşatma sistemlerinin son derece verimli olmasını sağlayan ayarlanabilir bir sistemdir.
- Tuzlu su tankı
Tuzlu su tankı re-jenerasyon işleminde, reçinenin yüklenmiş olduğu katyonların ayrıştırılmasında kullanılır. Reçine tankının yanında bulunan daha kısa bir tanktır. Tuzlu su tankı, oldukça konsantre bir tuz çözeltisine sahiptir. İçeriğinde bulunan kaya tuzu oldukça uygun maliyetlidir ve kullanıcı tarafından belli periyotlarda ekleme yapılması gerekir.
Su Yumuşatıcı Re-jenerasyonu Nasıl Çalışır?
Re-jenerasyon esnasında, tuzlu su tankından reçine tankına yüksek konsantrasyonlu tuzlu su dolar, tuzlu su kireç ve magnezyum ile doymuş reçineyi yıkar ve sertlik minerallerini sistemden uzaklaştırır. Boncuk formundaki reçine yeniden sertleştirilir ve sertlik minerallerini tekrar ortadan kaldırmak için hazır hale getirilir. Reçine boncuklar son derece dayanıklıdır ve sularınızı beş yıl veya daha uzun süre etkili bir şekilde yumuşatabilir. Su yumuşatıcılar iki yöntemden biriyle yenilenir: Eş Akım veya Karşı Akım.
Eş-akım re-jenerasyon döngüsü
Bir Eş-akım re-jenerasyon döngüsünde, tuzlu su çözeltisi mineral tankına şebeke akış akışı ile aynı yönde yani tankın üstünden girer. Tuzlu su çözeltisi, reçine tankının üstünden aşağı yönde akar ve iyon değiştirme işlemi başlar. Tuzlu su, reçine taneciklerin üzerinden akarken, tuz tanecikleri sodyum iyonu karşılığında magnezyum ve kalsiyum iyonlarını serbest bırakmaya zorlar. Tuzlu su çözeltisi yataktan daha fazla sertlik minerali ittiğinden, minerallerin ve re-jenerasyon iyonlarının sürekli değişimi ve yeniden değişimi gerçekleşir. Su tanktan çıktığında, çözeltinin gücü önemli ölçüde azalır. Bir Eş-akım re-jenerasyon döngüsünde, en yüksek yüklü reçine boncuklar tankın üstünde bulunanlarda olacaktır. Eş-akım re-jenerasyonu, reçine yıkama işlemini tamamlamak için karşı akıma göre daha fazla su ve tuz kullanır.
Karşı akım re-jenerasyon döngüsü
Bir karşı akım re-jenerasyon döngüsünde, su,genellikle çıktığı mineral tankının altından giriş yapar. Ters akım döngüsü, Yüksek tuz konsatrasyonu çözeltisi reçine yatağını yukarı doğru hareket ettirir, alttan başlayarak reçine boncukları yıkanır. Bu, rejenerasyon döngüsü sırasında Tuzlu su reçine yatağının tepesine ulaştığında tuz çözeltisi özelliğini çok az kaybetmiş olur. Karşı-Akım rejenerasyon Eş-Akım sisteminden % 75 daha az tuz ve% 65 daha az su kullanır. Aynı zamanda şarj sodyum iyonlarını daha eşit bir şekilde dağıtır. Ters akım döngüsünde, en yüksek yüklü boncuklar, su eve çıkmadan hemen önce tankın altında olacaktır. Bunlar yüksek verimli su yumuşatıcıları olarak da bilinir.
Su yumuşatıcı Filtrasyon Sistemi neyi temizler?
Su yumuşatıcıları öncelikle sert sudaki kalsiyum ve magnezyum iyonlarını giderir. Kalsiyum (Ca2 +) ve magnezyum (Mg2 +) su sertliğine neden olan iki mineraldir. İyon değiştirme işlemi ayrıca pozitif yüklü iyonu (katyon olarak da bilinir) çekecek ve ortadan kaldıracaktır. Bu demir ve manganez gibi diğer mineralleri içerebilir.
Ters ozmozun nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinin. |http://www.naturelife.com.tr/ro-su-aritma/
Su Yumuşatıcı Filtrasyon Sistemi Demiri Temizliyor mu?
Su yumuşatıcıları, düşük miktarlarda demirin çoğu çözünür durumda olduğunda sudan arıtabilir. Demir, suyun rengini koyulaştırır ve tuvalette, küvetinizde ve lavabolarınızda da görünür lekeler bırakır. Ferrik demiri (çözünmeyen demir) yumuşatıcı ile arıtmak daha zordur. Demir, reçine yatağında birikecek ve rejenerasyon döngüsünün geri yıkanmasına direnecektir. Bu yumuşatılmış suyunuzda demir salgılarıi oluşturabilir ve reçine boncuklarının gücünü azaltabilir. Çözünmüş demir oksijene maruz kaldığında oksitlenir ve ferrik demir haline gelir. Bu nedenle, bir su yumuşatıcısının,suda çözünmüş demiri arıtabilmesine rağmen , giriş suyunuzda yüksek demir miktarı varsa, bir kısmı kaçınılmaz olarak çözünmez bir duruma dönüşecektir. Su yumuşatıcınız büyük oranda demir arıtıyorsa, yumuşatıcı yatağınızı temizlemek ve reçine boncuklarınızın ömrünü uzatmak için pas çözücü gibi kimyasal bir çözelti kullanabilirsiniz. Demir en iyi Ters Ozmos (RO) Filtrasyon sistemi ile giderilebilir.
Ters Ozmozun nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinin. |http://www.naturelife.com.tr/ro-su-aritma/
Yumuşak Su İçmek Güvenli midir?
Yumuşak su içmek arıttığınız suda ağır metal veya biyolojik varlıklar yoksa güvenlidir. İyon değiştirme işlemi sırasında, reçine tanecikleri sertlik minerallerini tutarken suya sodyum salmaktadır. Ancak yumuşatılmış sudaki sodyum miktarı sağlıksız değildir ve aslında yaygın olarak hayal edilenden çok daha azdır. Orta derecede sert suyunuz varsa,su litre başına sadece 37 miligram sodyum ekler. Bu, önerilen günlük sodyum alımının% 2’sinden azdır. Bir dilim beyaz ekmek yaklaşık 170 miligram sodyum içerir ve bir dilim pizza yaklaşık 640 miligram içerir. Dolayısıyla, nispeten, su yumuşatıcıları tarafından eklenen sodyum miktarı rahatsız etmeyecek düzeydedir.
Bir su yumuşatıcı tarafından eklenen sodyum miktarı doğrusal olarak azaltılan sertlik minerallerinin sayısıyla ilişkilidir. Su da bulunan her bir miligram sertlik için yumuşatıcı,iki miligram sodyum salar. Bu sadece aşırı sert suya sahip bir bölgede yaşıyorsanız sorunlu hale gelir. Suyunuzun 400 ppm’den fazla bir sertlik seviyesi varsa, içtiğiniz ve pişirdiğiniz suyu arıtmak için ters ozmoz su arıtma sistemi kurmak isteyeceksiniz. Ters ozmoz sistemi, suyu neredeyse tüm çözünmüş katı ve tuzları sudan çıkarabilen yarı geçirgen bir zardan iter. Doktorunuz kan basıncı veya böbrek problemleri nedeniyle sodyum alımınızı azaltmanızı önerdiyse, yumuşatıcıdan sonra ters Osmoz sistemi kurmanız da önerilir.
Ters ozmozun nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinin. |http://www.naturelife.com.tr/ro-su-aritma/
Su yumuşatıcısına ihtiyacım var mı?
Kireçli borulardan, kuru saçlardan, sert çamaşırlardan ve sürekli cihaz onarım faturalarından rahatsızsanız, bir su yumuşatıcısına ihtiyacınız vardır. Sert su kendiliğinden kaybolacak bir sorun değildir ve sert sudan kaynaklanan maliyetler artmaya devam edecektir. Kireçli su ile cihazlar kaçınılmaz olarak beklenen ömründen daha erken bozulacaktır.. Borularınız da kireç birikmeye devam ederse, su akış hızınız kısıtlanmaya devam eder ve evdeki su basıncını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Sert su, su ısıtıcılarını tahrip eder ve yumuşatıcı sistem olmadan, faturalarınız yükselmeye devam eder. Su kaynağınız kireçli ve sert ise, eviniz bir su yumuşatıcı ile korunana kadar sürekli onarım ve değiştirme döngüsü devam edecektir.
Bir Su Yumuşatıcısının Maliyeti Nedir?
Bir tüm ev su yumuşatıcısının maliyeti 600 ila 1.500 $ arasındadır. Eviniz sert suya sahip bir bölgede bulunuyorsa, su yumuşatıcı bir lüks değildir, evinizin ayrılmaz bir parçası ve değerli bir yatırımdır. Evinizin büyüklüğü ve su sertliğinin durumu sizin için doğru su yumuşatıcı boyutu ve modelini belirlemeniz için veri olacaktır. Unutmayın, yüksek fiyat etiketine rağmen, su yumuşatıcıları 20 yıl veya daha uzun süre dayanır. Ayrıca aylık işletim maliyetleri de çok düşüktür. Çalışmak için minimum elektrik gerektirirler (başucu çalar saatinden fazla değildir). Su yumuşatıcının içinde bulunan reçine, düzgün bir şekilde geri yıkanırsa 10 yıldan fazla kullanılabilir. Aylık tek masraf tuzlu su tankını tuzla doldurmaktır. Standart yumuşatıcısı kullanan dört kişilik bir hanenin ayda yaklaşık 20 litre tuz ihtiyacı olacaktır. Bununla birlikte, yüksek TDS içeriğine ve demir seviyelerine sahip su, etkili bir şekilde yumuşatmak için daha fazla tuz ihtiyacı olabilir. 20 lt’lik bir sodyum klorür peleti, fiyatı 25-30 tl arasında değişmektedir. Yüksek verimliliğe sahip ters akım ünitesi daha da az tuz kullanır.
Sert sudan kaynaklanan günlük masraflar ve sıkıntılarla karşılaştırıldığında, bir su yumuşatıcı nihayetinde size önemli miktarda para kazandıracak bir yatırımdır. Su yumuşatma sisteminin maliyeti, tasarruf edilen para ve enerji ile çok daha ağır basmaktadır. Ürün fiyatları için Tıklayınız
Bir Su Yumuşatıcıyı Nasıl Kurarsınız?
Bir su yumuşatıcı, suyun şebeke giriş noktasına mümkün olduğunca yakın yerleştirilmelidir. Bu, sıhhi tesisat ve cihazlarınızın çoğuna yumuşatılmış suyu daha az enerji ile taşınmasını sağlar. Sert su sıcak su üreten cihazlara daha büyük zarar verdiğinden, su yumuşatıcınızın su ısıtıcıdan önce bulunduğundan emin olmak özellikle önemlidir. Yumuşatıcıyı bodrum veya garaj gibi kuru ve düz bir yere yerleştirmek isteyeceksiniz. Suyun ana hattına, sistemi açmak için bir elektrik prizine ve re-jenerasyon döngüsünden tuzlu su çözeltisi için bir tahliye sistemine yakın olması gerekecektir.
Çoğu yumuşatmada, re-jenerasyon sırasında veya bakım esnasında cihazı kapatabilmek için giriş ve çıkışta yerleşik bir bay-pas bulundurur. Seçtiğiniz yumuşatıcıda bir bay-pas yoksa, üniteyi kapatmanız gerektiğinde sorun çıkmaması için mutlaka bir tane edinmeniz gerekecektir.
Su Yumuşatıcı Kurulum Adımları:
Su Yumuşatıcıyı Yerleştirin. Yumuşatıcı’nın doğru yerleştirildiğinden emin olun. Giriş su kaynağına bağlanmalı ve çıkış sıcak su cihazlarının yönüne bakmalıdır.
Ana hattaki evinize giren su vanasını kapatın. Kurulum işlemi sırasında sızıntıların yayılmasını önlemek için evinize gelen su kaynağını kapatın. Su ısıtıcısının su kaynağının ve üniteye giden elektriğin kapalı olduğundan emin olun.
Borularınızı boşaltın. Tüm suyun evinizin besleme borularından boşalmasını sağlamak için evinizin alt katında bulunan tüm muslukları açın.
Su kaynağı ana hattını kesin. Boru kesicileri kullanarak, eve giren ana su hattını kesin. Bu bir bütün ev filtrasyon ünitesidir, bu nedenle giriş ve çıkış hatlarını doğrudan su ana hattına bağlamanız gerekir.
Boruları ölçün, kesin ve bağlayın. Su yumuşatıcınıza herhangi bir boru bağlamadan önce, borularınızı ölçüp uygun şekilde kesin. Bakır borular kullanıyorsanız, plastiği eritmemek için üniteyi by-pass vanasına bağlamadan önce bağlantı parçasını lehimleyin. Tüm bağlantı noktalarını teflon bant ile kapatın. PEX gibi plastik borular da kullanılabilir. Ek adaptörler gerektirse de, esnek boru ile çalışmak çok daha kolaydır ve kolay bağlantı parçalarını kullanabilir, böylece zamandan ve lehimleme güçlüğünden tasarruf edebilirsiniz.
Tahliye hortumunu kelepçeleyin. Su yumuşatıcısının, re-jenerasyon döngüsünden sonra azalmış tuzlu su çözeltisini boşaltması gerekir. Tahliye hortumunu sağlam bir şekilde kelepçeleyin ve yerde bulunan drenaj veya lavabo gideri gibi özel tahliyeye bağlayın. Hortumun geri kalan atık suyu boşaltmasını önlemek için, tüm tahliye hortumlarında bir hava boşluğu olmalıdır. Hortumun ucu tahsis edilen tahliyenin en az iki inç üzerinde olmalıdır. Bunu yapmak için bir hava boşluğu kullanılabilir ve yerel tesisat şartnamelerine bağlı olarak gerekli olabilir.
Taşma borusunu bağlayın. Taşma boruları, tuzlu su tankının taşmamasını sağlayan ek bir önlemdir. Bu hortumun spesifik yerleşimi için üreticinin talimatlarına bakın. Taşma kabı ayrıca bir hava boşluğu gerektirebilir.
Su Yumuşatıcım Neden Sızdırıyor?
Su yumuşatıcı sızıntıları genellikle kurulum esnasında yaşanan bir problem veya bakım sonrası oluşabilecek bazı sorunlar nedeni olur. Sıhhi tesisatınızı yumuşatıcıya monte ederken,bağlantı parçalarınızın iyi bir şekilde takıldığından ve bağlantı elemanlarının düzgün oturduğundan emin olun. Baypas valfi çatlamışsa, sistemin sızdırmasına da neden olabilir. Baypas vanalarında zamanla yeniden yağlanması veya değiştirilmesi gerekebilecek halka contalar bulunur. Çatlağı olan bir motor valfi veya contası da sızıntıya neden olabilir. Motor valfi yumuşatma ve rejenerasyon işlemleri sırasında suyu sisteme yönlendirir. Aşınmış bir su vanası kilitlenebilir ve sızıntı yapabilir. Motor valfinin contası sızdırıyorsa, muhtemelen değiştirilmesi gerekir.
Sistemin kurulduğu yer çok önemlidir ve ayak altında olmamalıdır. Sistemi hareket ettirmek veya çarpmak sızıntılara neden olabilir. Bunun olmasını önlemek için üniteyi güvenli ve sabit bir yere kurun. Yaşadığınız yer deprem bölgesinde bulunuyorsa, yumuşatıcıyı, deprem esnasında hareket etmemesi için sabitleyin. Su yumuşatıcınız re-jenerasyon sırasında sızdırıyorsa, döngü tamamlanana kadar beklemeli ve ardından sistemde çatlak veya kırık bağlantı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ayrıca, tahliye hattınızın asla tortu ve pisliklerle tıkanmadığından emin olmalısınız. Tıkalı bir tahliye hattı, rejenerasyon sırasında yumuşatıcıdan su sızabilir ve bodrum katınıza veya garajınıza taşabilir.
Elektrik çarpmasını önlemek için, yumuşatıcı takılıyken bir sızıntıyı asla düzeltmeye çalışmamalısınız. Herhangi bir onarım veya temizliğe başlamadan önce yumuşatıcıyı elektrik kaynağından daima çıkarın. Ayrıca, daha fazla sızıntıyı önlemek ve üniteyi evinizin tesisatının geri kalanından izole etmek için su yumuşatıcıdaki baypas valfini kapatmalısınız. Yumuşatıcınızda bir baypas valfi yoksa, ana hattaki suyu kapatın. Kaçağınızın nedenini bulamıyorsanız, bir tesisatçı veya üniteyi kuran servisi arayın.
Su Yumuşatıcıyı Ne Zaman Değiştirmem Gerekir?
Su yumuşatıcılar tipik olarak 15 yıllık bir ömre sahiptir, ancak su yumuşatıcı sistemleri uygun şekilde muhafaza edilirlerse çok daha uzun süre dayanabilirler. Tuzlu su tankının içinde bulunan tuzlu su solüsyonun asla bitmediğinden emin olmak ünitenin ömrünü uzatacaktır. Reçine yatağını yüksek düzeyde demir ve manganezden korumak da üniteyi koruyacaktır. Demir reçineyi kirletir ve iyon değişim performansını düşürür. Reçine temizleyiciler re-jenerasyon döngüsünü arttırır ve sertliğe neden olan minerallerin reçine boncuklarını hafifletmeye yardımcı olur. Reçine iyi muhafaza edilirse 5-10 yıl sürebilir, ancak ağır klorlu su, boncuk iyon değişim kapasitesini hızla tüketecektir. Ağır tortu seviyeleri ayrıca kontrol valfı içindeki ekranların ve enjektörlerin erken arızalanmasına neden olur. Özellikle çok fazla kir ve pislik bulunan kuyu suyu kullanıyorsanız, su yumuşatıcınızın önüne bir tortu filtresi yerleştirmek akıllıca olacaktır.
Çeşitli olasılıklar, bir su yumuşatıcısının değiştirilmesi için belirli bir zaman diliminin belirlenmesini zorlaştırmaktadır. Ünite on yıldan sonra yumuşatma kapasitesinin sürekli olarak azalmakta olduğunu fark ederseniz, yeni bir sisteme geçmenizin vakti gelmiş demektir.
Tuzsuz Su Yumuşatıcı Nedir?
Tuzsuz bir su yumuşatıcı mevcut değildir. Su sertliğini gidermek için iyon değişimi yerine Kalıp destekli kristalizasyon (TAC) kullanan tuzsuz su düzenleyiciler vardır. TAC, çözünmüş kalsiyum ve magnezyum minerallerini mikro kristallere dönüştürmek için küçük, küresel boncuklar kullanır. Bu kristallere dönüşen sertleştiriciler yüzeylere yapışamaz, böylece borularda kireç birikmesi oluşmasını engeller. Tuzsuz su düzenleyiciler suyu yumuşatmaz, kireç önleyici sistemlerdir. Su yumuşatma ile elde edilen faydaların çoğunu sağlamazlar. Sertlik minerallerini sudan arıtmazlar. Sertlik minerallerini dönüştürürler, ancak sudaki yüksek kalsiyum ve magnezyum seviyeleri hala mevcuttur. Bu, daha temiz çamaşırlar ve daha parlak bulaşıklar gibi su yumuşatma faydalarının çoğunu görmeyeceğiniz anlamına gelir. İstenilen temizliği elde etmek için yine de ek deterjan kullanmanız gerekecektir. Küvet ve duşun etrafında sabun birikintisi oluşmaya devam edecektir. Bununla birlikte, duş başlıkları ve musluklarınız kötü görünümlü pislik birikimlerden kurtulamayacaktır.
Su yumuşatma veya su yumuşatıcı satın alma hakkında sorularınız varsa, bizi arayın, işlem boyunca size yol gösterelim. Su kalitesi ile ilgili her türlü endişeniz için +90 312 439 7660 numaralı telefondan bir su uzmanıyla görüşün.